Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Anything is Possible

Onder het viaduct van de Groesbeekdreef in Amsterdam staan 6 plassende mannen: zelfportretten van de kunstenaar Pascal Marthine Tayou.
Anything is Possible van Robert Clarijs en Joep Munsterman uit Amsterdam fabriceerde en installeerde de beelden. Robert Clarijs licht het productie proces toe: “Het orginele beeld werd in China gemaakt. De mal werd geconstrueerd in Italie van Latex met een gipsen steunmal. Wij pakten het proces in Nederland op en brachten eerst een aantal lagen Shell Shock, een opkwastbare PU-Plastic, aan gevolgd door Plasti-Paste; tevens een PU plastic maar dan spatelbaar en voorzien van PET vezels. Na uitharding (meestal een dag) werden de beelden verstevigd met metalen draden en werden de twee gietsels met nog meer Plasti-Paste aan elkaar verlijmd. De leidingen voor het watersysteem werden geplaatst en de holtes in de beelden werden opgevuld met hard PU schuim. De onderzijde van de beelden werd daana
waterdicht afgekit. Na het aanbrengen van een primer werden de beelden gespoten met een hoogglans autolak in de kleuren rood, geel, blauw groen, zwart en wit; de kleuren van de Nederlandse vlag en die van Kameroen - het land van herkomst van de kunstenaar.”
Meer informatie op:
www.anythingispossible.nl

Optionele Login



Facebook

Volg ons op Facebook
leren over nieuwe producten en de beste aanbiedingen op onze Facebook-pagina

FormX "Hall of Fame"

Meedoen aan ons Galerij

Merken Toepassingen Contact Verzending Informatie New In