Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Viz "Penguin"

Voor de speelfilm “Sterke Verhalen” maakte Modelmaker en Special Effects Expert Adrian Walton Smith met zijn Bedrijf Visible Issues een animatronic penguin. De mechanische penguin was in staat in enkele moeilijke scenes te “acteren” die onmogelijk met een echte penguin te filmen zouden zijn geweest. Adrian maakte veelvuldig gebruik van materialen van FormX en met name het merk Smooth-On. “Smooth-On maakt het makkelijker om met exotische producten zoals siliconen en vloeibare plastics te werken” volgens Adrian; “Smooth-On hebben hun producten zo ontwikkeld zodat de uithardtijden, werktijd en flexibiliteit zijn geoptimaliseerd zodat het zeker is dat het uitgieten efficient en gemakkelijk verloopt.
Voor dit project werd de Penguin geboetseerd in Chavant NSP plastiline zodat
er zeer gedetaileerd kon worden gewerkt. Het sculptuur werd in delen opgebroken zodat de penguin in verschillende delen kon worden gemalt. Daarna werd er een mal gemaakt van het hoofd met Body Double siliconerubber en een Plasti-Paste steunkap. Van de voeten werd op een zelfde manier een mal gemaakt. In de mallen werd een “Core” gemaakt met Shell Shock plastic zodat er een uiteindelijke huid van 6 mm kon ontstaan. Alle mallen werden uiteindelijk behandeld met Royal Jell-Y
siliconen op siliconenlosmiddel en daarna uitgegoten met Ecoflex 00-30 siliconenrubber dat was gepigmenteerd met Silc-Pig siliconenpigmenten.
De Penguin werd als afwerking beschilderd met Psycho Paint siliconenverf en bekleed met een synthetische vacht die speciaal werd vervaardigd voor dit project.
Het uiteindelijke model was een superrealistische penguin die niet van echt te onderscheiden was!

website:www.viz.nl
email:info@viz.nl
Tel. +31 20 6248947

Optionele LoginFacebook

Volg ons op Facebook
leren over nieuwe producten en de beste aanbiedingen op onze Facebook-pagina

FormX "Hall of Fame"

Meedoen aan ons Galerij

Merken Toepassingen Contact Verzending Informatie New In