Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Free Form™ SCULPT

Free Form™ SCULPT™ is een tweedelige vormbare epoxyklei die niet hoeft te worden gebakken en die zichzelf in korte tijd uithardt tot een extreem harde en duurzame staat, vrijwel zonder krimp. Free Form™ SCULPT is 30% lichter dan vergelijkbare producten en houdt verticale oppervlakken beter vast. Gebruikers kunnen grotere, sterkere stukken maken met meer controle over de gewichtsverdeling. Free Form™ SCULPT heeft een ultrafijne deeltjesgrootte die de gebruiker de mogelijkheid geeft om fijnere details met betere precisie te boetseren met behulp van gereedschap of met de hand. Een spiegelachtige, glanzende afwerking kan worden bereikt door Free Form™ SCULPT glad te strijken met water voordat het uithardt.

Products

Free Form Sculpt Veiligheidsinformatie

Free Form™ SCULPT

 • Free Form™ SCULPT /7,2 kg

  Free Form™ SCULPT /7,2 kg

  229,20 EUR

 • Free Form™ SCULPT /36,28 kg

  Free Form™ SCULPT /36,28 kg

  1.016,16 EUR

Video Tutorial
Video met dank aan Ultimate Paper Mache
Instructies

Instructies

Maximale bruikbaarheid - Voeg simpelweg water toe, u kunt de consistentie en verwerkbaarheid van Free Form™ SCULPT veranderen door water toe te voegen bij het mengen van A+B-componenten. Het oppervlak kan tijdens het beeldhouwen met water worden gladgemaakt.

Delen A & B worden met de hand in gelijke hoeveelheden gemengd. De werktijd is 1,5 uur en Free Form™ SCULPT hardt overnacht uit tot een harde, stijve epoxy die zeer sterk en waterdicht is. Free Form™SCULPT kan gemakkelijk gekleurd worden door SO-Strong™ kleurtinten toe te voegen om marmer of andere effecten te creëren. Uitgeharde stopverf is gemakkelijk te schilderen met acrylverf.

Free Form™ SCULPT bevat geen kristallijn silica. Het kan veilig worden geschuurd, gevormd en geverfd.

Free Form™ SCULPT wordt gebruikt als reparatielijm en hecht zich aan zichzelf en aan een verscheidenheid aan oppervlakken, waaronder hout, metaal, glas, steen en beton. Free Form™ SCULPT hardt zelfs uit onder water.

Instructies & veiligheid - Gebruik in een goed geventileerde ruimte. Draag een veiligheidsbril, lange mouwen en rubberen handschoenen om het risico op besmetting te minimaliseren. Draag wegwerphandschoenen. Het gebruik van een door NIOSH goedgekeurd ademhalingsapparaat wordt aanbevolen.

Voorbereiding - Materialen moeten worden bewaard en gebruikt bij kamertemperatuur 23 °C. Het mengen dient te gebeuren in een goed geventileerde ruimte. Omdat geen twee toepassingen hetzelfde zijn, wordt een kleine testtoepassing aanbevolen om de geschiktheid voor uw project te bepalen als de prestaties van dit materiaal in het geding zijn.

Een lossingsmiddel aanbrengen - Voor het losmaken van epoxy van niet-poreuze oppervlakken zoals hars, metaal, glas, enz., gebruikt u Ease Release 200 of 205 om hechting te voorkomen.

Dit product wordt met de hand gemengd. Bij het mengen van dit materiaal moet u wegwerphandschoenen dragen.

Meten - Free Form™ SCULPT wordt in twee delen geleverd. Verstrek gelijke hoeveelheden (bijvoorbeeld de grootte van een golfbal) van deel A en deel B.

Mengen - Kneed de delen agressief samen tot een egale kleur en breng aan op het oppervlak. Regelmatig onderdompelen in water zal Free Form™ SCULPT beter verwerkbaar maken.

Verwerkingstijd - Dit materiaal is massa-gevoelig. Hoe meer materiaal je in één keer mixt, hoe minder tijd u heeft om ermee te werken. Werkpunt; Als u een grote hoeveelheid mengt, maakt u de epoxy plat met een deegroller om de massaconcentratie te verminderen en de verwerkingstijd te verlengen.

Aanbrengen - Gemengde Free Form™ SCULPT is een deeg dat kan worden aangebracht tot een dikte van 6,35 cm. Pot Life en Cure Time waarden zijn afhankelijk van massa en omgevingstemperatuur. Hoe groter de massa, hoe korter de werktijd. De krimp zal ook hoger zijn.

Free Form™ SCULPT zal tijdens de levensduur geleidelijk verstijven, waardoor de plooibaarheid verandert. Voeg regelmatig water toe met behulp van een spuitfles om de verwerkbaarheid te verbeteren. Het zal het meest hechtend zijn binnen de eerste 30 minuten.

Gebruik als beeldhouwmedium - Free Form™ SCULPT kan worden toegepast op draadgaasarmaturen om stijve vormen voor beeldhouwen te creëren.

Als u een groot beeld maakt, werk dan in kleine secties en breng het in lagen aan om een ​​geschikte dikte op te bouwen. De epoxy kan met een deegroller tussen twee vellen vetvrij papier worden uitgerold.

Kneed nieuwe secties met je vingers om de randen te hechten. Maak het oppervlak van de epoxy glad met water. Gebruik water om te voorkomen dat beeldhouwgereedschap eraan blijft plakken.

Tijdens het beeldhouwen - Gebruik een waternevelspuit om water op het plamuuroppervlak te sproeien om de verwerkbaarheid te behouden.

Om fijne details te beeldhouwen en textuur toe te voegen - Laat het water een beetje verdampen. Putty zal verstijven en het beeldhouwen van fijne details mogelijk maken.

Uitharding - Free Form™SCULPT bereikt zijn volledige eigenschappen na 24 uur bij kamertemperatuur. Uitgeharde epoxy is waterdicht en kan worden geschuurd of machinaal bewerkt. Draag bij machinale bewerking of schuren een door NIOSH goedgekeurd deeltjesmasker om inademing van deeltjes te voorkomen.

Verven - Uitgeharde Free Form™ SCULPT kan worden gegrond en geverfd met acryllakverf. Laat de verf volledig drogen voor gebruik.

Hittebestendigheid - Volledig uitgeharde epoxy met een minimale dikte van 1,27 cm is bestand tegen temperaturen tot 65 °C.

Niet-uitgehard Free Form™ SCULPT verwijderen - Verwijder zoveel mogelijk niet-uitgehard materiaal van het oppervlak. Reinig eventuele resten met water en zeep.

Optioneel - Gebruik E-POX-EE KLEENER® verkrijgbaar bij Smooth-On.

Houdbaarheid - In een ongeopende verpakking, bij 23 °C, is de houdbaarheid 2 jaar. Gebruik de volledige inhoud zo snel mogelijk na opening.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Special Properties

 • Textiel

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen