Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Varaform Gauze

VERZENDING - GROOT VOLUME - LAAG GEWICHT

Houd er rekening mee dat voor verzending van producten met een groot volume, zoals thermoplastische platen, EVA-schuim en grote beeldvormende vormen, het VOLUME wordt berekend in plaats van het GEWICHT.
Bij het bestellen van deze producten geven wij u apart een prijsopgave voor verzending NADAT u uw bestelling bij ons heeft geplaatst. Bedankt voor uw begrip.

Varaform is een lichtgewicht, stugge en hervormbare thermoplast die al jaren wordt gebruikt in de medische en veterinaire industrie, maar ook voor theater-, toneel-, TV- en behoudsinspanningen. Het gaat lang mee, is niet giftig en veilig voor de huid. Het is gemakkelijk te gebruiken en wordt geactiveerd bij 70°C.

producten

Varaform Gauze

 • Varaform Gauze /1 rol - 11,5 m2

  Varaform Gauze /1 rol - 11,5 m2

  562,59 EUR

Video
Video met dank aan Miles Ascough
Instructie

Instructies:

Hier zijn de basisprincipes van het gebruik van Varaform, enkele punten uit de factsheets van de fabrikant, sommige uit onze eigen ervaring.

Plaats Varaform verticaal in water van 71°C. Houd het materiaal onder water totdat er geen luchtbellen meer opstijgen. Varaform wordt na 30 seconden zacht. Varaform moet niet langer dan 30 minuten in het water liggen.
Als u in meerdere lagen moet werken, kan het makkelijker zijn om dit te doen door eerst vellen aan elkaar te hechten.
Leg het rooster goed en verhit op een aantal plekken met bijvoorbeeld een heteluchtpistool of haarfohn en knijp om de lagen te binden.
Daarna kan je de gecombineerde vellen als één geheel verwarmen.

Eenmaal uit het water gehaald, laat 10-15 seconden uitlekken totdat het koel aanvoelt en klaar is om aan te brengen.

Werk op een beschermd oppervlak (perkamentpapier of siliconenvel om plakken te voorkomen) verwarm de Varaform gelijkmatig met een heteluchtpistool. Als u met een grote vorm werkt, is het misschien het gemakkelijkst om het vel over de vorm te plaatsen en er direct overheen te verwarmen.

Belangrijk: Werk met natte handen en nat gereedschap! Varaform is plakkerig en zal zich aan alles proberen te hechten. Je kunt saranfolie of aluminiumfolie gebruiken als een barrière op mallen, en water helpt voorkomen dat het aan je gereedschap en handen blijft kleven.

Eenmaal geactiveerd, heeft u ongeveer 3 minuten werktijd voordat het begint uit te harden. In die tijd, kan Varaform worden gevouwen, weggestopt, uitgerekt of
gekerfd om maximale contouren te bereiken. Werk met één sectie tegelijk, langzaam en gestaag: probeer niet te haasten. Als uw Varaform te snel afkoelt, of als u een bepaald gebied opnieuw wilt vormen, breng dan warmte aan op het gebied met een heteluchtpistool of iets dergelijks totdat het materiaal weer buigzaam is.

De uithardingstijd voor Varaform hangt af van de dikte, de projectgrootte en de kamertemperatuur. Bij een gemiddelde kamertemperatuur begint een 3-laags sectie na 3-5 minuten uit te harden. Na 10 minuten is het stijf. Maximale sterkte van een dikke sectie wordt bereikt in 30 minuten.

Het aantal lagen dat nodig is om Varaform-landschappen, sieraden, gezichtsmaskers, kostuuminterieurs of poppenhoofden te creëren, varieert. Adequate sterkte kan meestal worden bereikt met 1-2 lagen. Gebieden die extra stijfheid vereisen, kunnen worden versterkt met spalken en in totaal 3-5 lagen.

Om een ​​deel van het Varaform-materiaal opnieuw te vormen, maakt u het gebied zachter door voorzichtig warmte toe te passen met een draagbare föhn of heteluchtpistool. Zodra het materiaal zacht is geworden, is het klaar om opnieuw te worden gevormd.

In geval van reparatie: verzacht het te repareren gebied zoals u dat zou doen bij het opnieuw vormen (hitte), breng vervolgens een nieuw stuk verwarmde Varaform aan op het verzachte gebiek en wrijf zachtjes langs de randen voor de beste hechting. Ruwe plekken kunnen worden gladgestreken door zachtjes te drukken nadat het material is verzacht.

Enkele langen kunnen 2-3 keer worden hergebruikt zonder vermindering van de thermoplastische eigenschappen. Als Varaform is verwarmd maar niet gebruikt kunt u het plat laten afkoelen en opnieuw gebruiken.

Epoxy die aan Varaform-stof blijven kleven, kunnen desgewenst worden gebruikt om perforaties op te vullen om een ​​glad oppervlak te krijgen. Varaform is met een verscheidenheid aan coatings en verven te behandelen.
Het is aanbevolen om kleine stukjes te gebruiken en te testen, zodat het gewenste resultaat van het project wordt bereikt.

Bewaar uw Varaform op een koele, droge plaats. Laat het niet achter in uw auto of andere gebieden die vatbaar zijn voor oververhitting. Temperaturen boven 51°C kunnen het materiaal zachter maken.

Varaform voldoet aan de eisen van de Wet ontvlambare stoffen.

Varaform kan worden gereinigd met een vochtige, niet natte spons.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Special Properties

 • Textiel

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen