Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Chavant NSP Plastiline

Chavant Plastilines worden op veel verschillende en unieke manieren in verschillende industrieën gebruikt. Chavant-klei is op olie/was gebaseerd, herbruikbaar, vormt geen stof, kan met de hand of machinaal worden gemodelleerd en verhardt niet, waardoor het werk voor onbepaalde tijd kan doorgaan. Deze kleien zijn niet bedoeld om in een oven te worden gebakken of in een oven te worden uitgehard.

Alle formules kunnen CNC-gefreesd, gesneden, geëxtrudeerd en gladgestreken worden tot een uiterst nauwkeurige, glasachtige afwerking. De klei sluit gemakkelijk aan, vertoont geen naden, houdt fijne details vast en barst niet onder normale omstandigheden.

Kortingen

20 x 0,94 kg blocks in a full box of Chavant
20 x 0,94 kg blocks in a full box of Chavant

Meerdere blokken van dezelfde soort

5-19 blokken -5%

Koop je Chavant Plastilene per volle doos van 20 stuks en geniet van flinke kortingen op onze per blok prijzen!

1 volle doos -8%
2 volle dozen -8%
3 volle dozen -12%
4 volle dozen -12%
5 volle dozen -15%
10 volle dozen -20%

NSP-Soft

NSP-Soft

 • Zacht, Bruin /0,9 kg

  Zacht, Bruin /0,9 kg

  15,13 EUR

 • Zacht, Bruingeel /0,9 kg

  Zacht, Bruingeel /0,9 kg

  15,13 EUR

NSP-Medium

NSP-Medium

 • Middel, Grijsgroen /0,9 kg

  Middel, Grijsgroen /0,9 kg

  13,72 EUR

 • Middel, Bruin /0,9 kg

  Middel, Bruin /0,9 kg

  13,72 EUR

 • Middel, Bruingeel /0,9 kg

  Middel, Bruingeel /0,9 kg

  13,72 EUR

NSP-Hard

NSP-Hard

 • Hard, Grijsgroen /0,9 kg

  Hard, Grijsgroen /0,9 kg

  15,13 EUR

 • Hard, Bruin /0,9 kg

  Hard, Bruin /0,9 kg

  15,13 EUR

Info

NSP werd in 1993 geïntroduceerd. De bedoeling was om de zwavelvuller te elimineren in een professionele boetseerklei. Iets dat vaak remmingsproblemen veroorzaakte wanneer het samen met mallen gemaakt van vloeibaar rubber gebruikt werdt.

De NSP-productlijn bestaat uit kleisoorten die een hoger percentage wasbestanddelen bevatten, waardoor de klei wat setviger wordt. Deze kleien hebben goede hechtende eigenschappen, flexibiliteit en lengte. Omdat ze wat steviger zijn, heeft NSP de neiging om gesneden detaillijnen zeer netjes te accepteren, zonder rafelige randen. De oppervlaktetextuur van NSP zal enigszins "grijpend" zijn in vergelijking met op zwavel gebaseerde kleien en zelfs de NSP - Soft is volgens sommige mensen nogal stevig.

Er kan een klein beetje kleurverschil zijn tussen de verschillende sterktes bijv. "Zacht - Groen" & "Hard - Groen". Houd hier rekening mee als u verschillende kleien mengt.

NSP wordt vaak gebruikt door kunstenaars voor het maken van sculpturen en productontwerpers die uit de vrije hand beeldhouwen. Wordt ook vaak gebruikt om scheuren in industriële patronen op te vullen of om dammen te bouwen bij het maken van spatmallen. NSP is gevoelig voor oppervlakte-oxidatie. Als de klei in de originele verpakking zit, is deze lang houdbaar, zeker maanden en waarschijnlijk jaren. Als de klei herhaaldelijk wordt verwarmd en afgekoeld, wordt de oxidatie versneld. Soms is deze eigenschap gunstig bij het hanteren of het maken van mallen, omdat het oppervlak harder kan worden.

NSP kan worden verwarmd om zachter te worden, maar naarmate het zachter wordt, wordt het ook plakkeriger. Het gebruik van kleine hoeveelheden water, oplosmiddelen op basis van citrusvruchten, aanmaakvloeistof, latex verfafbijtmiddelen, terpentijn of terpentine als smeermiddel op het oppervlak van de klei zal helpen om een ​​glad oppervlak te krijgen.

NSP kan ook worden gesmolten om het daarna te gieten, kwasten of spuiten. Het smeltpunt is ongeveer 80 °C.
Op een schaal van 1-10 is de stevigheid van de klei: zacht "4", gemiddeld "7", hard "8".

Verwekingspunt: NSP - Soft wordt over het algemeen bij kamertemperatuur gebruikt. NSP - Medium en Hard worden meestal verwarmd tot een temperatuur van 45 °C om het zachter te maken. Wanneer het terugkeert naar kamertemperatuur, keert het ook terug naar de oorspronkelijke stevigheid.

Werktemperatuur: kamertemperatuur tot 41 °C

Let Op! Als een werkstuk naar verwachting maanden achtereen zal blijven staan, is het om oxidatie te voorkomen aanbevolen het werkstuk buiten direct zonlicht te houden en het af te dekken met plastic om contact met de blote lucht te voorkomen.

Hygiëne: Na gebruik handen wassen met water en zeep.

Video
Video met dank aan Art Chong Art

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Special Properties

 • Textiel

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen